Pokud chcete v Praze ochutnat pivo, které se vaří podle nezměněného receptu už několik století, tak musíte "ke Flekům".
První písemná zmínka o podniku se datuje do roku 1499, kdy dům koupil sladovník Vít Skřemenec. Pivovar U Fleků je tak jediným pivovarem ve střední Evropě, kde se pivo vaří bez přestávky déle než 500 let. S nástupem komunismu byl podnik znárodněn. Původní majitelé (rodina Brtníků) jej získali zpět po pádu režimu v roce 1991.
Atmosféru starobylého domu podtrhuje výzdoba i stylové zařízení hostinských místností a všech sálů. Od nejproslulejšího a osobitého sálu Akademie, kde se v minulém století scházely známé postavy české kultury, přes Václavku s barevnými vitrážemi až po Rytířský sál upravený a zařízený v romantickém duchu.
V osmi sálech a na venkovní zahrádce nabízí pivovarská restaurace příjemné posezení pro více než 1 200 návštěvníků.
Pro řadu hostů je pivovar a restaurace poutním místem pražských a českých pivařů. Další zde vidí turisticky zajímavou historickou památku a nejznámější pražskou pivnici. Pivovar a restaurace U Fleků je ale také místem kulinářských zážitků.
A jaké pivo zde vaří? Spodně kvašený tmavý ležák, tzv. Flekovskou třináctku s 5,0% alkoholu.
